Περί ζωολογίας ο λόγος

Εμείς οι άνθρωποι έχουμε μια τάση να εμπνεόμαστε από την φύση και πιο συγκεκριμένα από τα ζώα. Μέχρι και ο Χριστός μίλαγε για κάτι πρόβατα (απολωλότα ή κάτι τέτοιο αν θυμάμαι καλά). Όλα σχεδόν τα ζώα σαν σύμβολα έχουν αναφερθεί κατά καιρούς αρνιά, βόδια, γάιδαροι, αετοί, γουρούνια, κροκόδειλοι, ιπποπόταμοι, κότες ... που να αρχίσεις και που να τελειώσεις.
Σήμερα που βαριέμαι γενικότερα με τα πολιτικά βρήκα να γράψω κι εγώ μια χαζομάρα για τον γνωστό σκύλο Λουκάνικο που τον μάθαν σε όλο τον κόσμο από το διαδίκτυο. (το μπλογκ μου είναι γνωστό ότι είναι ημερολογιακού χαρακτήρα και δύσκολα θα βρεις απόψεις, νέες ιδέες και τέτοια. Κυριαρχούν τα cλopy paste που κατά καιρούς μου κάνουν κλικ για να τα βρίσκω και να τα βλέπω μαζεμένα όταν μου έρθει). Έτσι και τα παρακάτω είναι αρχειακά και μόνο.


Ο Λουκάνικος λοιπόν είναι ένας σκύλος σαν πολλούς άλλους, όχι ράτσας, από τους άλλους τους πολλούς τα γνωστά καπρόσκυλα ή ημίαιμα καλύτερα μην χαρακτηριστώ ρατσιστής και φασίστας.
Ο Λουκάνικος είναι μεν σκύλος, αλλά λίγο διαφορετικός από τους άλλους.
Δεν είχε αφεντικό ποτέ του, πιθανότατα γιατί δεν είχε την ευκαιρία. Είχε όμως έναν εφιάλτη, αυτόν που βλέπετε στην φώτο που τον τρομοκρατούσε. Για να πολεμήσει τον εφιάλτη αποφάσισε να συμμετέχει σε όλους τους αγώνες που δίνονταν στους δρόμους θεωρώντας καθήκον του να υπερασπιστεί το δικαίωμα τον σκύλων να μην βρεθούν σε αυτή την θέση από λανθασμένες επιλογές των αφεντικών του.
Σήμερα πάντα στους αγώνες συμμετέχει στο κίνημα των Αγανακτισμένων.


Μην σας ξεγελάει η φωτογραφία, δεν είναι προβοκατόρικη. Είναι από φάση ανάπαυλας. Προς το παρόν απολαμβάνει το άρωμα τις τσίκνας των σουβλακίων  που αντικαταστάθηκαν από την μπόχα των  δακρυγόνων, τρώει πολλά λουκάνικα που περισεύουν στην πλατεία που ούτε στον ύπνο του δεν είδε και κοιμάτε χωρίς να βλέπει τον καταραμένο εφιάλτη.  Δεν είναι και λίγα αυτά που πέτυχε για αγωνιζόμενος σκύλος. Αν πάλι και αυτό το ανθρώπινο κίνημα αποτύχει δεν μασάει δεν είναι κανένας  χθεσινός. Ξέρει ότι πρέπει να αγωνίζεται πάντα και με κάθε τρόπο για να μην γίνει ο εφιάλτης πραγματικότητα για όλους τους σκύλους.


Ποιος μπορεί να πει κάτι γι αυτόν. Το ποιος είναι το έχει αποδείξει  χωρίς κουκούλες και άλλα αξεσουάρ. Δεν μπορεί άλλωστε, είναι σκύλος, έχει δει ποτέ κανείς σκύλο με κουκούλα και μολότωφ; Αυτά τα χρησιμοποιούν οι συντροφοί του για τους δικούς τους λόγους που φαντάζομαι θα είναι και πολλοί για να τρώνε χρόνια τώρα το ξύλο της αρκούδας (κι άλλο ζώο αρκούδα). Αν δεν πάει καλά το κίνημα των Αγανακτισμένων ξέρει που θα τους βρει για να τους βοηθήσει.  Δεν το προτιμά αλλά και τι να κάνει ο έρμος, έχει την στοιχειώδη σκυλιακή λογική και συνείδηση.
Το βίντεο αυτό που κάναν οι συντροφοί του για να τον τιμήσουν  παρά πολλοί  το έχουν δει.  Δεν εγκρίνει την πρακτική αλλά και τι να κάνει; Να πάει σπίτι του; Αφού δεν έχει.

Αυτά με τον Λουκάνικο ... Αν μου έρθει τίποτα καλό για κανένα άλλο ζώο (αρνιά του Πάσχα, χοιρινά πάνω σε παπάκια, κροκοδείλους που πίνουν μπάφους και ξύδια, βόδια, αετούς που πεθαίνουν στον αέρα,πράσινα άλογα και άλλα που δεν μου έρχονται τώρα) θα επανέλθω. Τα ζώα είναι ωραία να τα χρησιμοποιείς για να εμπνευστείς.  Το γεγονός και μόνο ότι είναι ζώα μπορείς να ξεκαθαρίσεις που σταματούν τα ένστικτα και αρχίζει η λογική...

6 σχόλια:

Summertime Blues είπε...

έχει το μεγαλύτερο κύπελλο και ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ!!!

Nassis είπε...

Διευκρίνηση, σε αυτή τη φώτο δεν είναι ο Λουκάνικος.

Summertime Blues είπε...

αλλά;

Nassis είπε...

Τι αλλά, όνειρο είναι με άλλα σκυλιά και γάτες και αφεντικά... το μεγάλο κύπελλο σου έκανε εντύπωση εσένα?

Summertime Blues είπε...

Δεν είναι ο Λουκάνικος αλλά είναι;
εκεί πάει το αλλά. καλημέρα. τι κάνετε; σ έπαιρνα διάφορα τηλέφωνα χτες..
τι έγινε με κείνο το βιντεάκι με το φάρο; να στο ξαναστείλω;

Nassis είπε...

Για να μην ξεγελιέστε ότι ο Λουκάνικος άραξε με τους Αγανακτισμένους υπάρχει νέο βίντεο της νέας δράσης του στο πλευρό των μοτοσυκλετιστών αυτή την φορά εδώ http://www.youtube.com/watch?v=d_GnJq79Vh8&feature=player_embedded

Next previous home