Φιλέτα γλώσσας με μανιτάρια (Γαλλική κουζίνα)


Φιλέτα γλώσσας με μανιτάρια
Υλικά
     9 φιλέτα γλώσσας
     300 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
     50 γρ. βούτυρο
     1 λεμόνι
     Αρωματικά χόρτα (μαϊντανό, βασιλικό κτλ)
     1 φλιτζανάκι άσπρο κρασί
     1 φλιτζανάκι κρέμα γάλακτος
     Αλάτι
     Πιπέρι
Ετοιμασία
1.          Σε ένα τηγάνι βάζουμε 20 γρ. περίπου βούτυρο σοτάρουμε τα μανιτάρια και μόλις γίνουν
ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού.
2.    Προσθέτουμε τα αρωματικά χόρτα.
3.          Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα γλώσσας, τα σοτάρουμε με το υπόλοιπο βούτυρο, τα αφήνουμε να
ψηθούν για 3 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά και τα σβήνουμε με το κρασί.
Βάζουμε τα φιλέτα στην πιατέλα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα μανιτάρια.

Next previous home