ΟΧΙ ΔΙΟΔΙΑ δεν πληρώνω που να σκάσετε

Το θέμα των διοδίων ομολογώ το είχα ξεχάσει γιατί τα τελευταία χρόνια δεν χρησιμοποιώ σχεδόν ποτέ αυτοκίνητο γιατί δεν έχω καθόλου λεφτά για βενζίνη. Όμως πήγα στον Βόλο με τον ξάδερφο Νίκο κι έγινα έξαλλος (που δεν τα πλήρωνα κι εγώ να σκεφτείς). Έχουν ξεφυτρώσει παντού ακόμα και βγαίνοντας προς Θερμοπύλες υπάρχει ένα έτοιμο για λειτουργία. Δηλαδή πας να κάνεις 10 λεπτά μπανάκι και πρέπει να πληρώνεις πριν και μετά. Έτσι ενημερώθηκα από τα μπλογκάκια της κίνησης κατά των διοδίων και με πείσανε ότι δεν πρέπει να δίνουμε φράγκο στα ιδιωτικά διόδια. Υπάρχουν ακόμα τρία κρατικά στα οποία πρέπει να πληρώνουμε (Μαλγάρων, Πολύμυλο Εγνατίας και Ακτίου). Ακολουθεί ένα βίντεο από τα πολλά που μπορείτε να δείτε πως περνάμε χωρίς να πληρώσουμε. 
Οι βασικοί κανόνες είναι απλοί. Λέμε στον υπάλληλο ότι δεν πληρώνουμε. Του δίνουμε μόνο τον αριθμό του αυτοκινήτου και τίποτα άλλο. Αν δεν ανοίγει και μας καθυστερεί κατεβαίνουμε και ανοίγουμε την μπάρα με ένα απλό σπρώξιμο (ΠΡΟΣΟΧΗ δεν την σηκώνουμε ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΣΠΡΩΧΝΟΥΜΕ και ανοίγει). 
Περισσότερα για τα νομικά και την δράση του κινήματος κατά των διοδίων θα βρείτε στο http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/ και στο http://diodiastop.blogspot.com/ από αυτά ενημερώθηκα κι εγώ, μπορεί να υπάρχουν και άλλα που δεν γνωρίζω.

ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ (Τζιμάκος για Ντόρα)



Next previous home