195.000.000 παιδιά στον κλοιό του Υποσιτισμού ζητούν την προσοχή μας. Βοήθησε κι εσύ μόνο με μια υπογραφή (Ανάρτηση από την Ελένη Κάκαλου)

Δ
είτε λίγο το υλικό (τα εφτά βίντεο είναι πολύ καλά και επιμορφωτικά) και παρακαλώ υπογράψτε την αίτηση της καμπάνιας για να αρχίσει το WFP να μοιράζει RUTF (μίγμα δημητριακών, λαδιού, πρωτεινών-γάλακτος και βιταμινών, αντιμικροβιακό, δεν χρειάζεται νερό, μεταφέρεται εύκολα και αποδεδειγμένα βοηθάει σε μια ισορροπημένη ανάπτυξη των παιδιών).
Θα ταίζατε ποτέ το παιδί σας με σκέτο ψωμί και νερό;

195.000.000 παιδιά στον κλοιό του Υποσιτισμού ζητούν την προσοχή μας. Βοήθησε κι εσύ μόνο με μια υπογραφή (Σχετικά Βίντεο)

195.000.000 παιδιά στον κλοιό του Υποσιτισμού ζητούν την προσοχή μας. Βοήθησε κι εσύ μόνο με μια υπογραφή

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) και το φωτογραφικό πρακτορείο VII παρουσιάζουν μια εκστρατεία πολυμέσων με τίτλο «Τα υποσιτισμένα παιδιά ζητούν την προσοχή μας» ("Starved for attention), που αναδεικνύει την ξεχασμένη και ευρέως «αόρατη» κρίση του παιδικού υποσιτισμού.
Η εκστρατεία «Τα υποσιτισμένα παιδιά ζητούν την προσοχή μας» στοχεύει να ξαναγράψει την ιστορία του υποσιτισμού μέσα από μια σειρά από ντοκιμαντέρ που συνδυάζουν αρμονικά φωτογραφία και βίντεο από μερικούς από τους πιο καταξιωμένους σύγχρονους φωτορεπόρτερ.
Οι φωτορεπόρτερ του VIΙ Marcus Bleasdale, Jessica Dimmock, Ron Haviv, Antonin Kratochvil, Franco Pagetti, Stephanie Sinclair και John Stanmeyer ταξίδεψαν σε «καυτά σημεία» του υποσιτισμού σε όλον τον κόσμο- από εμπόλεμες ζώνες μέχρι αναπτυσσόμενες οικονομίες- για να ρίξουν φως στα αίτια της κρίσης του υποσιτισμού και τις καινοτόμες προσεγγίσεις για την καταπολέμησή του.
Η εκστρατεία «Τα υποσιτισμένα παιδιά ζητούν την προσοχή μας» παρουσιάζει τις ιστορίες από την «πρώτη γραμμή» στο Μπαγκλαντές, τη Μπουρκίνα Φάσο, τη Λ.Δ. Κονγκό, το Τζιμπουτί, την Ινδία, το Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής,
Εκτιμάται πως 195 εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο υποφέρουν από τις επιπτώσεις του υποσιτισμού, το 90 τοις εκατό των οποίων ζουν στην υπο-Σαχάρια Αφρική και τη Νότια Ασία. Ο υποσιτισμός ευθύνεται για το ένα τρίτο των 8,8 εκατομμυρίων θανάτων παιδιών κάτω των 5 ετών κάθε χρόνο.
Οι περισσότερες οικογένειες δεν έχουν τα μέσα να παρέχουν τροφή υψηλής διατροφικής αξίας- κυρίως ζωικής προέλευσης όπως γάλα, κρέας και αβγά- που τα παιδιά τους χρειάζονται για να μεγαλώσουν και να αναπτυχθούν κανονικά. Αντίθετα, αγωνίζονται για να επιβιώσουν- μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας- τρεφόμενες κυρίως με δημητριακά, καλαμπόκι ή ρύζι, που αντιστοιχεί στο να τρέφονται απλά με ψωμί και νερό.
Υπογράφοντας την έκκληση της εκστρατείας «Τα υποσιτισμένα παιδιά ζητούν την προσοχή μας» ("Starved for attention) γίνεστε μέλος της εκστρατείας για να ξαναγράψουμε την ιστορία του υποσιτισμού και να απαιτήσουμε τα 195 εκατομμύρια υποσιτισμένα παιδιά να λάβουν την προσοχή που χρειάζονται για να δραπετεύσουν από το θανατηφόρο κλοιό του υποσιτισμού 

@msfgreece Ακολουθήστε μας στο Twitter     Βρείτε μας στο Facebook
στηρίξτε μαςσυμμετοχή σε αποστολήmsf.gr

6η Αγωνιστική (17-10-2010)




ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 2-2
Next previous home