Αποποινικοποίηση ναρκωτικών.

Με αυτό το θέμα ξεκινάει η ετικέτα Κενωνία στην σελίδα μου με αφορμή την κινητικότητα που υπάρχει σε αυτόν τον τομέα τελευταία. Το θέμα το παρακολουθώ πολλά χρόνια τώρα και στην χώρα μας υπάρχει η ξεφτίλα που όλοι γνωρίζουμε σε αντίθεση με την Πορτογαλία που έχει κάνει θαύματα στο πρόβλημα αυτό, όπως είδαμε σε μια εκπομπή στην τηλεόραση. Δεν θέλω να σας κουράσω με μπλα μπλα απλά θα σας προτείνω να δείτε την ταινία Τσίου παλιά αλλά πάντα επίκαιρη και όσοι την έχετε δει, οι περισσότεροι φαντάζομαι, να την ξαναδείτε. Η ταινία είναι βέβαια κωμωδία και τα πράγματα δεν γίνονται ακριβώς έτσι όπως μας τα παρουσιάζει γιατί οι ασχολία με τις πρέζες και τις κόκες τις περισσότερες φορές έχουν άλλη κατάληξη (φυλακές, ξεφτίλα, ψυχιατρεία, AIDS κλπ) όμως αξίζει να την δεις και να την ξαναδείς για πολλούς λόγους που δεν είναι μόνο το γέλιο.

ΤΣΙΟΥ... λοιπόν...



Ο τύπος έγραψε ...

Πηγή Ελευθεροτυπία 3/10/2010

Αποποινικοποιείται η χρήση ναρκωτικών

Προς αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών οδεύει η νομοθεσία μας. Η κατοχή μικροποσότητας για ίδια χρήση όταν διώκεται θα αποτελεί πταίσμα. Τα «βαποράκια» θα τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος, οι εξαρτημένοι χρήστες αντί για τη φυλακή θα οδηγούνται σε θεραπευτικά κέντρα, οι κακουργηματικές ποινές θα ξεκινούν από τα πέντε (αντί δέκα σήμερα) χρόνια, ενώ μπαίνουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την επιβολή ισόβιας κάθειρξης.
Αυτές είναι μερικές από τις ρηξικέλευθες προτάσεις που εξετάζει σοβαρά η ειδική επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία συστάθηκε για την αναμόρφωση της ποινικής νομοθεσίας των ναρκωτικών. Οι περισσότερες από αυτές αποτελούν θέσεις που υποστηρίζει και το ΚΕΘΕΑ. Η πλειοψηφία των μελών της επιτροπής φαίνεται να υιοθετεί μια ριζοσπαστική νομοθετική παρέμβαση με στόχο τον εξορθολογισμό των ποινών, οι οποίες σήμερα σε πολλές περιπτώσεις είναι εξοντωντικές


Ο ΚΑΦΕΣ

Next previous home