Κληρωτοί στη Βουλή!!! (μια ενδιαφέρουσα ιδέα)

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση για εξέλιξη της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας που θα έλυνε πολλά από τα προβλήματά της. Φυσικά και αυτό το μοντέλο έχει τη ρίζα της στην αρχαία Ελλάδα αλλά με σύγχρονη επιστημονική θεώρηση.
Αναδημοσίευση από το ΒΗΜΑ

Κληρωτοί στη Βουλή!!!
Μια ομάδα ερευνητών παρουσιάζει ένα μαθηματικό μοντέλο για την εκλογή των βουλευτών
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  29/05/2011, 09:02 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:  29/05/2011, 09:11
Κληρωτοί στη Βουλή!!!



Τι θα λέγατε αν στην επόμενη Βουλή των Ελλήνων ένα μέρος των βουλευτών ήταν κληρωτοί; Σας φαίνεται περίεργο; Ιταλοί ερευνητές πάντως, οι οποίοι ανέπτυξαν ένα μαθηματικό μοντέλο που επιτρέπει την πρόβλεψη της αποτελεσματικότητας του βουλευτικού σώματος με βάση τα ποσοστά βουλευτών που προέρχονται από κόμματα και ανεξάρτητων κληρωτών βουλευτών, υποστηρίζουν ότι η εισαγωγή τυχαίου ανεξάρτητου αίματος θα αύξανε κατακόρυφα την αποτελεσματικότητα του κοινοβουλευτικού έργου. Τι εννοούν με τον όρο «αποτελεσματικότητα»; Οτι οι αποφάσεις θα ήταν προς το καλό του κοινωνικού συνόλου (κατ' αντιδιαστολή με το προσωπικό όφελος των εκλεγμένων αντιπροσώπων μας). Με δεδομένο ότι στη διάρκεια των 37 τελευταίων χρόνων οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποί μας απέτυχαν να αποτρέψουν τη χρεοκοπία της χώρας (για να μην πούμε συνέβαλαν σε αυτή), η διαίσθησή μας λέει ότι οι ιταλοί επιστήμονες μπορεί και να έχουν δίκιο. Στο κάτω-κάτω, πόσο χειρότερα θα ήταν τα πράγματα αν είχαμε υιοθετήσει το μοντέλο που προτείνουν; Το ΒΗΜΑScience συνομίλησε μαζί τους για να μάθει περισσότερα...

Σήκωσαν 1,5 δισ. ευρώ σε δύο μέρες οι Έλληνες !!!

Στο πνεύμα των "Ελβετόψυχων" που λέει και ο Τζιμάκος που πήραν τα φράγκα τους και τα πήγαν Ελβετία, οδηγήθηκαν πολλοί τυχεροί Έλληνες που έχουν ακόμα κάτι ψιλά και τα μετέφεραν κάτω από τα στρώματά τους για ασφάλεια. Το επίτευγμα αυτό πολλοί έγκυροι αναλυτές το χρεώνουν στην ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΡΙΑ επίτροπο Μαρία Δαμανάκη που με μια της δήλωση και μόνο κατάφερε ότι δεν κατάφερε τόσο χρόνια η αριστερά και το αναρχικό κίνημα μαζί. Βλέπετε ο παλιός είναι αλλιώς.


ΏΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ που έχουν να γίνουν όταν γίνει μόδα και το ΠΙΣΤΟΛΙΑΣΜΑ.

Δεν έχω όρεξη να σχολιάσω το θέμα, και αυτή την ανάρτηση την έβαλα γιατί θυμήθηκα αμέσως ένα τραγουδάκι από το παρελθόν, από ένα αγαπημένο πρεζάκι που δούλευε τίμια σαν καλλιτέχνης για να πάρει την δόση του, αντίθετα από τα σύγχρονα πρεζάκια της εξουσίας που ξεπουλάνε το σπίτι τους για την 5η δόση .

Ληστέψανε τη τράπεζα και τι με νοιάζει εμένα
δεν είμαι με κανένα.
Σου λεω καλά της κάνανε γιατί μας προκαλούσε
γεμάτη εκατομμύρια ενώ και ο θεός πεινούσε
Next previous home