Γυναίκα Loser-η επιστροφή


Φέτος το χειμώνα στο ELIART, κάθε Τετάρτη και Κυριακή, μία γυναίκα νέα, μόνη ψάχνεται. Προσπαθεί να ανακαλύψει αν ανήκει στους χαμένους της ζωής. Αγγίζει τα όρια της, ακροβατεί μεταξύ μελαγχολίας και ευγνωμοσύνης, γελάει με τη ψυχή της σε ενατένιση του εσωτερικού της κόσμου.

Η Γυναίκα Loser ξεχνάει τις επιτυχίες της και θυμάται τις αποτυχίες της. Κλείνεται στον εαυτό της, όμως ανοίγεται στις φίλες της. Υποδύεται την καλόγρια και απεκδύεται τις τύψεις της. Πληρώνει ψυχιάτρους και ξεχρεώνει τις ωραίες στιγμές της. Δε διστάζει να σκάσει μισθούς στον ψυχαναλυτή και να ξεσκάσει στο Παρίσι με το επίδομα ανεργίας.

Τρία χρονιά μετά την επιτυχημένη πορεία της παράστασης που σκηνοθέτησε ο Δημήτρης Μπογδάνος, η συγγραφέας Βίλη Σωτηροπούλου τολμά να ανακεφαλαίωσει για άλλη μια φορά και δημιουργεί την επιστροφή της Γυναίκας Loser. Οι απολαυστικοί μονόλογοι του έργου διαιρούνται στα τρία και οι πολλαπλές πτυχές ενός χαρακτήρα προσωποποιούνται παράλληλα από τρεις αποσυρμένες νύφες.  

Η γυναίκα λούζερ θαρραλέα όσο και απονενοημένα τζογάρει την καρδιά της, την ευτυχία της. Αναρωτιέται πού ανήκει. Αν κερδίζει ή χάνει. «Στο αγγλικό λεξικό, ο loser και ο lover είναι δίπλα δίπλα, ένα γράμμα μόνο διαφέρει. Εραστής και χαμένος δίπλα δίπλα…»

Εσείς είστε έτοιμοι να μάθετε σε ποιο λήμμα εμπίπτετε;

Συγγραφή έργου: Βίλη Σωτηροπούλου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μπογδάνος
Πρωταγωνιστούν: Χαρά Κονταξάκη, Άννα Μακρή, Ευαγγελία Σταματέλλου
Σκηνικά: Λυδία Κοντογιώργη
Κοστούμια: Σοφία Μιχοπούλου
Μουλάζ: Αγνή Λαβίδα
Φωτισμοί: Δημήτρης Παπαθανασίου
Βοηθός Φωτιστή: Ηλίας Ελιέζερ
Φωτογραφίες: Δημήτρης Μπογδάνος
Αρσενική φωνή της λογικής ο Γιάννης Φέρτης

Εισιτήρια: 15 ευρώ, για φοιτητές και κατόχους κάρτας ΟΑΕΔ 10 ευρώ
Eliart
Κωνσταν/πόλεως 127,  Βοτανικός (*Μετρό Κεραμεικός)
Τηλ.: 210 3477677

Αναδημοσίευση από το www.protagon.gr 

Next previous home