"Ο ύμνος του ΠΑΠΑΡΑ" - Νεκτάριος Θεοδώρου & Μόνο ΓυμνόΕλύτης: Το τρελοβάπορο

Το τραγούδι είναι αλληγορικό. Τρελοβάπορο είναι η Ελλάδα, που ταξιδεύει μέσα στο χρόνο. Το τρελοβάπορο - Ελλάδα κατορθώνει πάντοτε να συνεχίζει το ταξίδι του και να ξεπερνά κάθε δυσκολία.Τρίζουν τα κόκαλα του Ελύτη για το που κατάντησε το τρελοβάπορο με τον καπετάν Τζέφρυ και τον λοστρόμο Θοδωράκη, τι να πεις και για το 300μελές πλήρωμα. Πήραν και από το κατάρτι τον ήλιο τον ηλιάτωρα και κρεμάσαν μια πράσινη μαλακία και πάμε λέει τώρα.
Στον δρόμο απακαλύφθηκε ότι πλοιοκτήτες δεν είναι μόνο οι επιβάτες του πλοίου όπως αρχικά νομίζανε αλλά και κάποιοι άλλοι, λαμόγια μεγαλοεφοπλιστές που μόλις οι δουλειές τους άρχισαν να μην πηγαίνουν πολύ καλά σκέφτηκαν να ρίξουν το καράβι σε ξέρα να βουλιάξει και να τα αρπάξουν από τις ασφαλιστικές για να ξελασπώσουν.

Η Bild βλέπει μέχρι και πραξικόπημα στην Ελλάδα

Τι έγινε ρε παιδιά; Με τους μπαχαλάκηδες καθάριζαν τα ΜΑΤ και τώρα με τους ειρηνικούς αγανακτισμένους θα στείλει η Μέρκελ το 4ο Ράιχ να μας κάνει ντα ντα;


Μα που θα φτάσει πια η ξεφτίλα τους;


η είδηση από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Αλλα έγραφε η έκθεση της CIA για την κρίση στην Ελλάδα, άλλα διάβασαν οι συντάκτες της γερμανικής εφημερίδας Bild. Γιατί πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς ότι ενώ οι πληροφορίες της CIA, που δημοσίευσε σε αποκλειστικότητα το protothema.gr, έκαναν λόγο για ταραχές και βιαιοπραγίες στη χώρα μας, οι γερμανοί δημοσιογράφοι έφτασαν να μιλούν για τον κίνδυνο πραξικοπήματος!
Αναλυτικά το δημοσίευμα της Bild γράφει ότι η CIA προειδοποιεί για «ανεξέλεγκτες καταστάσεις στη χρεοκοπημένη χώρα» και πως είναι ορατό το ενδεχόμενο ακόμα και πραξικοπήματος!
Στο ίδιο άρθρο γίνεται εκτενής αναφορά και στην εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας και τονίζεται ότι ο ίδιος ο δήμαρχος Αθηναίων έχει προειδοποιήσει για καταστάσεις που θα θυμίζουν εμφύλιο πόλεμο.
Το συγκεκριμένο δημοσίευμα της Bild έκανε για ακόμα μία φορά τον γύρο του κόσμου μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ φιλοξενήθηκε επίσης σε πολλές τουρκικές ιστοσελίδες και εφημερίδες.
Next previous home