ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-0
Το δόγμα του σοκ με την Νάομι Κλάιν
Από τo TVXS.
Φακές σούπα
Υλικά
1/2 κιλό φακές
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι
1-2 φύλλα δάφνης
αλάτι, πιπέρι
ξύδι
Βήματα
Καθαρίζετε και πλένετε τις φακές και τις αφήνετε να μουσκέψουν σε χλιαρό νερό για 2 ώρες.
Τις στραγγίζετε. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε 6 φλιτζάνια τσαγιού νερό, τις φακές, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και τα φύλλα δάφνης. Αφήνετε να σιγοβράσουν 1/2 περίπου ώρα.
Προσθέτετε το λάδι, το αλάτι, πιπέρι και λίγο ξύδι.
Τις βράζετε για ακόμα 15 λεπτά περίπου μέχρι να πήξουν καλά.
Τις σερβίρετε στα πιάτα περιχύνοντάς τες με λίγο ξύδι.
Εάν θέλετε μπορείτε την ώρα που βράζουν να τις κοκκινίσετε προσθέτοντας και μία κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας.
H συνταγή είναι του Ηλία Μαμαλάκη και την πήρα από εδώ.
ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
Υλικά
1 μικρό κοτόπουλο
6 κούπες νερό
1/4 κούπας λάδι
1 μικρό καρότο (προαιρετικά)
1 μικρό κρεμμύδι (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
1/3 κούπας ρύζι Καρολίνα
1 αυγό
1/3 κούπας χυμό λεμονιού
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Άτομα: 4-6
Χρόνος προετοιμασίας: 15'
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα
Εκτέλεση
Αφαιρέστε από το κοτόπουλο το δέρμα και πετάξτε το. Αφαιρέστε τα εντόσθια και πλύντε το καλά μέσα και έξω.
Βάλτε το σε μεγάλη κατσαρόλα με το νερό επάνω στη φωτιά και πριν αρχίσει να βράζει, αφαιρέστε από την επιφάνεια τον αφρό που σχηματίζεται. Ρίξτε μέσα το λάδι, το καρότο, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι.
Σκεπάστε και βράστε, ώσπου να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο. Βγάλτε το κοτόπουλο και τα λαχανικά και αδειάστε το ζωμό σε μια άλλη κατσαρόλα, περνώντας τον από λεπτή σίτα. Βάλτε τον στη φωτιά, κι όταν αρχίσει να βράζει, ρίξτε μέσα το ρύζι κι ανακατέψτε το. Προσθέστε αν θέλετε και τα τρυφερά κρεατάκια του κοτόπουλου, ψιλοκομμένα. Σκεπάστε και σιγοβράστε τη σούπα, ώσπου να μαλακώσει το ρύζι, 20' περίπου. Σ' ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αυγό.
Ρίξτε μέσα το χυμό λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέστε δυο - τρεις κουταλιές από τη ζεστή σούπα. Αδειάστε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα, ανακατεύοντας ζωηρά. Πασπαλίστε την με φρεσκοκομμένο πιπέρι και σερβίρετέ την ζεστή, συνοδεύοντάς τη με το βρασμένο κοτόπουλο, ζεστό ή κρύο, γαρνιρισμένο με μαγιονέζα ή ρωσική σαλάτα. Αν δεν σας αρέσει το αυγολέμονο, προσθέστε στη σούπα μόνο το χυμό λεμονιού.
ΜΥΣΤΙΚΟ: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και 2 αυγά στο αυγολέμονο. Έτσι η σούπα θα γίνει πιο πηχτή και πιο πλούσια.
*Την συνταγή την πήρα από το vefashouse.gr
*Την συνταγή την πήρα από το vefashouse.gr
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)