Ισπανική Επανάσταση - José Luis Sampedro (Βίντεο) 
Καλά τα λέει ο παππούς σε γενικές γραμμές. Αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως είναι γιατί θα πάει να ψηφίσει. Από τη στιγμή που η κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν είναι δημοκρατία γιατί κάποιος που αισθάνεται δημοκράτης να έχει οποιαδήποτε συμμετοχή σε αυτό το πανηγύρι των εκλογών. Και βέβαια καλό είναι να βγαίνει ο κόσμος να διαμαρτύρεται και να διεκδικεί αλλά θα προτιμούσα να τα διεκδικεί όλα αυτά με σημαία την άρνηση του στο δικαίωμα ψήφου. Τέλος πάντων κι έτσι κάτι κινείται ... στην Ισπανία βέβαια.... Το επόμενο βίντεο εξηγεί το χιλιοειπωμένο γιατί χρειαζόμαστε άμεση δημοκρατία εδώ και τώρα.
Στις δημοτικές εκλογές του 1998 είχα την τύχη να είμαι στην εφορευτική επιτροπή. Σε κάποια φάση και ενώ ήμουν φρικαρισμένος με το γεγονός ότι είχα μπροστά μου ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα των Ελλήνων ψηφοφόρων που με έκανε να αισθάνομαι σαν εξωγήινος βλέπω την δικαστικό να μου κλείνει το μάτι και να μου λέει: "Τώρα κατάλαβες...". Από τότε πραγματικά δεν πίστευα ότι οι Έλληνες είχαν καμιά ελπίδα ούτε με άμεση ούτε με οποιαδήποτε δημοκρατία μπορεί να υπάρξει, γιατί σε συνθήκες κοινοβουλευτισμού κάποιοι άλλοι  5-6 πράγματα τα κατάφεραν ενώ εμάς όλο μας εξαπατούν... ξέρετε το γνωστό Ελληνικό παραμύθι. Βέβαια τώρα δεν το πιστεύω αυτό γιατί ακόμη και οι Έλληνες σε συνθήκες άμεσης δημοκρατίας την χρηματοδότηση των τραπεζών, για παράδειγμα, από το κράτος ποτέ δεν θα το ψήφιζαν ούτε βέβαια και την παραχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας. Βέβαια και με την άμεση δημοκρατία τίποτα δεν θα λυθεί δια μαγείας αλλά απλά θα γίνει η αρχή να προχωρήσουμε σε άλλους δρόμους και να αποκτήσουμε στοιχειώδη σοβαρότητα γιατί ακόμα και ότι μας κλέβουν μας βολεύει στη συνείδηση μας γιατί εμείς δεν έχουμε ποτέ ευθύνη αλλά είμαστε πάντα τα θύματα.


Το επόμενο βίντεοι είναι ένα τραγούδι των τσιγγάνων της Καταλονίας Διασκευή - στιχουργία - τραγούδι: Νικολέττα Αναστασίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home