Θρησκείες και πρωινός καφές την Κυριακή

Α
ν και η άποψη που κυριαρχεί είναι να μην λέγονται αυτά τα πράγματα εγώ δεν θα σας κρυφτώ. Είμαι Άθεος (δεν έχω τον Θεό μου) ή πιο κομψά Αγνωστικιστής  (άθεος μέχρι να αλλάξω γνώμη), βαφτισμένος Χριστιανός Ορθόδοξος όπως οι περισσότεροι σ’ αυτή την χώρα. Προς “Θεού” αυτό δεν σημαίνει ότι παραγνωρίζω την προσφορά της οποιαδήποτε εκκλησίας  στον  ανθρωπιστικό τομέα και γενικότερα στην κοινωνία ούτε θα αμφισβητήσω την προσφορά της ορθοδοξίας στο Ελληνικό Έθνος . Εγώ απλά δεν πιστεύω, και η άποψή μου είναι ότι ο τομέας του  ανθρωπισμού είναι υπόθεση της κοινωνίας και αυτή πρέπει να αναλάβει  όλο αυτό το βάρος και η βοήθεια από την εκκλησία, τις ανθρωπιστικές οργανώσεις και την φιλανθρωπία να είναι συμπληρωματική. Βέβαια συμβαίνει το αντίθετο στις πολιτισμένες κοινωνίες μας και δεν θα επεκταθώ γιατί είναι άλλο το θέμα μου.
Δεν θα παραβλέψω κι έρευνες σαν και αυτή βλέπε Τα Θεία σώζουν ζωές  (εγώ μάλλον δεν έχω καμιά ελπίδα δυστυχώς).Όλα αυτά σας στα λέω σαν πρόλογο για να σας περιγράψω το Κυριακάτικο πρωινό μου. Έφτιαξα λοιπόν τον καφέ μου και άνοιξα το Γιουτιούμπι για να χαζέψω τίποτα και έπεσα στο παρακάτω βίντεο. Χτυπάει και η καμπάνα της εκκλησίας από την πλατεία άντε λέω να το παίξω  μιας και δημιουργήθηκε το σκηνικό….
Πάνω που  ψήθηκα από τα τόσα ωραία λόγια του κήρυκα και το εκπληκτικό βίντεο που τα είχε όλα μέχρι και τον βάτραχο για να καταλάβουμε το μέγεθος της δημιουργίας ξανακύλησα στο βούρκο με το επόμενο βίντεο …..
Μετά είδα και κάτι απόψεις από κάτι τύπους που το παίζανε επιστήμονες και καλά….
Τέλος πάντων στις ίδιες απόψεις έμεινα και καμιά ελπίδα δεν βλέπω να σώσω την ψυχή μου. Και από τι να την σώσω άραγε;

Τα σχόλια σε αυτή την δημοσίευση τα έχω κόψει γιατί δεν έχω καμιά όρεξη να αρχίσει κανένας διάλογος για την πίστη και τέτοια μέσα στην σελίδα μου. Αν κάποιος θέλει να μου πει κάτι σώνει και καλά μπορεί με το email της σελίδας.


Next previous home