James Watson συνέχεια ...



 
Ευχαριστώ το φίλο μου Άρη που συμπλήρωσε την εικόνα του James Watson με το link που μου έδωσε και το αναδημοσιεύω από το Βήμα που εξηγεί γιατί έγινε το επεισόδιο. ΝΑΙ ο τύπος είναι ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ κλπ κλπ. Ε και? Χεστήκαμε τι λέει και τι πιστεύει. Ας τα αποδείξει πρώτα αυτά που θα ήθελε να ισχύουν και το συζητάμε. Αυτό που προσέφερε ο Watson στην ανθρωπότητα δεν είναι οι απόψεις του. Αυτά τα είπε η ΚΟΥ ΚΟΥΞ ΚΛΑΝ πριν από αυτόν, τα λέει και ο Κατατζαφέρης σήμερα με χρονοκαθυστέρηση. Για πες μου όμως Άρη το κίνημα τι πρέπει να κάνει, γιατί ο όρος Ναζίδες στη προηγούμενη δημοσίευση δεν σου άρεσε. Το να κάτσεις να διαμαρτυρηθείς το καταλαβαίνω, να τον κράξεις με δημοσιεύσεις ναι μια χαρά, το να του απαγορεύσεις να μιλάει και να τον σπάσεις στο ξύλο όμως είναι Ναζιστική πρακτική και γίνεσαι χειρότερος από εκείνον και στο τέλος δεν περνάς και το μηνυμά σου. Γιατί σήμερα η είδηση είναι ότι ΣΠΑΣΑΝ ΕΝΑΝ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ενώ η είδηση που έπρεπε να βγει θα ήταν κάτι του στυλ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΓΙΑ ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΕΣ ΕΙΚΑΣΙΕΣ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ.. Οπότε τώρα που είναι το κέρδος. Αυτό που πετυχαίνει το κίνημα με τις πρακτικές του είναι συνεχώς το αντίθετο από αυτό που επιδιώκει. Μέχρι που αναρωτιέμαι τι επιδιώκει τελικά. Παραδείγματα άπειρα. Τότε που κάηκαν οι άνθρωποι στην τράπεζα,  θυμάται κανένας πόσος κόσμος ήταν στην πορεία και τι διεκδικούσε; Η βία για μένα είναι πρακτική των ηλιθίων που είναι απολύτως προβλέψιμη και το καλύτερο εργαλείο που δίνεις στους αντιπάλους σου για να σε καπελώσουν. Αυτά τα ολίγα να δούμε και τις "ενδιαφέροντες" απόψεις του Κου Watson παρακάτω ...  
Το κοινωνικό προφίλ του James Watson
«Το χρώμα του δέρματος καθορίζει την εξυπνάδα»
Σάλος από δηλώσεις νομπελίστα Ιατρικής
«Το χρώμα του δέρματος  καθορίζει την εξυπνάδα»
Χαρτογράφος του DΝΑ, νομπελίστας και προκλητικά ρατσιστής με μανδύα επιστημονικότητας: ο αμερικανός πρωτοπόρος της Γενετικής Τζέιμς Γουότσον
 ΛΟΝΔΙΝΟ. Σάλο και σφοδρές επικρίσεις έχουν προκαλέσει παγκοσμίως οι προκλητικές και ρατσιστικές δηλώσεις του δρος Τζέιμς Γουότσον, κατόχου του Βραβείου Νομπέλ Ιατρικής του 1962 για την ανακάλυψη της δομής του DΝΑ. Οι μαύροι άνθρωποι, ισχυρίστηκε, είναι λιγότερο ευφυείς από τους λευκούς και η ιδέα πως έχουν μοιραστεί«ισομερώς οι νοητικές δυνάμεις» μεταξύ των διαφόρων φυλών είναι εσφαλμένη.

Ο κ. Γουότσον, ο οποίος σήμερα διευθύνει ένα από τα κορυφαία επιστημονικά ερευνητικά κέντρα της Αμερικής, προκάλεσε τις οξείες αυτές αντιδράσεις λίγο πριν από την άφιξή του χθες στο Λονδίνο για μια σειρά ομιλιών.

Τα γονίδια 
«Η πολιτική της Δύσης έναντι των χωρών της Αφρικής βασίζεται, λανθασμένα, στη θεωρίαότι οι μαύροι είναι τόσο έξυπνοι όσο και οι λευκοί, όταν τα σχετικά τεστ αποδεικνύουν το αντίθετο» δήλωσε ο 79χρονος γενετιστής. Προέβλεψε μάλιστα ότι τα γονίδια που ευθύνονται για τη «διαφορά» αυτή θα έχουν ανακαλυφθεί μέσα στα προσεχή δέκα χρόνια.

Σύμφωνα με τον δρα Γουότσον, υπάρχει μια φυσική επιθυμία όλα τα ανθρώπινα όντα να είναι ίσα αλλά «οι άνθρωποι που πρέπει να συνεργαστούν με μαύρους υπαλλήλους καταλαβαίνουν ότι αυτό δεν είναι αλήθεια».
Ανάλογες απόψεις περιέχονται και σε βιβλίο του το οποίο θα εκδοθεί την ερχόμενη εβδομάδα. «Δεν υπάρχει ισχυρός λόγος να προεξοφλούμε το ότι οι πνευματικές δυνατότητες ανθρώπων γεωγραφικώς χωρισμένων στην εξέλιξή τους θα πρέπει να αποδειχθεί πως εξελίχθηκαν ιδανικά. Η επιθυμία μας να αποδώσουμε ίσες νοητικές δυνάμεις, ως κάποια παγκόσμια κληρονομιά της ανθρωπότητας, δεν είναι αρκετή για να γίνει αυτόπραγματικότητα» γράφει χαρακτηριστικά.

Διαφορές 
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος επιστήμονας προκαλεί. Τη δεκαετία του ΄90 είχε γράψει ότι οι διαφορές στον δείκτη ευφυΐας είναι γενετικές και υφίστανται και μεταξύ των φυλών.

Επίσης το 1997 ο δρ Γουότσον είχε δηλώσει ότι μια γυναίκα θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να κάνει έκτρωση αν εντοπίζονταν γονίδια «υπεύθυνα για την ομοφυλοφιλία» και οι εξετάσεις έδειχναν ότι το παιδί θα γινόταν ομοφυλόφιλο!

Είχε επίσης υποστηρίξει ότι οι επιδόσεις στο σεξ έχουν σχέση με το χρώμα του δέρματος διότι «οι μαύροι έχουν υψηλότερη λίμπιντο».

Πίστευε ακόμη ότι θα μπορούσε να θεραπευτεί γενετικά η «βλακεία» αλλά και η ασχήμια.«Πολλοί λένε ότι θα ήταν τρομερό αν κάναμε όλα τα κορίτσια όμορφα. Πιστεύω πως θα ήταν εξαιρετικό» είχε πει ο ίδιος.

Ποιος είναι ο δρ Γουότσον 

ΛΟΝΔΙΝΟ. Ο δρ της Μοριακής Βιολογίας Τζέιμς Γουότσον γεννήθηκε στο Σικάγο το 1928 και συνέδεσε το όνομά του με την ιστορία των μεγάλων επιστημονικών επιτευγμάτων του 20ού αιώνα εργαζόμενος στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ τις δεκαετίες του ΄50 και του ΄60. Αποτέλεσε ένα από τα μέλη της επιστημονικής ομάδας που ανεκάλυψε τη δομή του DΝΑ. Το Νομπέλ Ιατρικής του 1962 το μοιράστηκε «στα τρία» με τον βρετανό συνάδελφό του Φράνσις Κρικ και τον γεννημένο στη Νέα Ζηλανδία ΜόριςΓουίλκινς.

Στην ηλικία των 15 ετών μπήκε στο πανεπιστήμιο αλλά μόλις στα 18 του αποφάσισε να στραφεί στη Γενετική και όχι στην Ορνιθολογία που επιθυμούσε αρχικώς. Στην απόφασή του τον επηρέασε το βιβλίο του Ερβιν Σρέντιγκερ «Τι είναι η ζωή».

Επί 50 χρόνια διευθύνει το επιστημονικό κέντρο Cold Spring Ηarbour Laboratory του Λονγκ Αϊλαντ στις ΗΠΑ, το οποίο θεωρείται εκ των κορυφαίων του κόσμου στην έρευνα του καρκίνου και της γενετικής.

Συχνά ωστόσο προκαλεί αντιπαραθέσεις και επικριτικά σχόλια με τις απόψεις του γύρω από την πολιτική, το σεξ και τη φυλετική ισότητα. Το 1990 η έγκυρη επιστημονική επιθεώρηση «Science» είχε γράψει: «Για πολλούς στην επιστημονική κοινότητα ο Γουότσον είναι εδώ και καιρό ένας αγριάνθρωπος. Οι συνεργάτες του κρατούν την αναπνοή τους όποτε ξεφεύγει από τα κείμενα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home