Περί Ελικοπτέρων και Γουδιών ο λόγος.

Παρατηρήθηκε  τελευταία μία επίθεση προς το κίνημα των Αγανακτισμένων, όχι με επιθέσεις ΜΑΤ και τέτοια, γιατί ακόμα δεν βρήκαν με τι άλλοθι να το κάνουν. Εκτόξευσαν βέβαια κάποιες απειλές όταν κάποιες αγανακτισμένες γιαγιάδες εμπόδισαν κάποιους βουλευτές να φύγουν με τα οχήματά τους και φυγαδεύθηκαν από τον κήπο με αποτέλεσμα να συμβούν ατυχήματα όπως πάτημα κοπράνων σκύλων και το ποδοπάτημα μιας αθώας πάπιας που έχασε την ζωή της άδικα. Ας προσέχουν λοιπόν  οι γιαγιάδες που εκφράζουν την αγανάκτησή τους με παλιομοδίτικες μεθόδους γιατί η Ελληνική κοινωνία δεν θα ανεχτεί κανένα νεκρό ζώο στο μέλλον.
Δεν θα επεκταθώ άλλο σε αυτό γιατί έφυγα και από το θέμα. Η οργανωμένη επίθεση γίνεται προς το χιούμορ του λαού μας γιατί μάλλον άρχισε να τους φοβίζει για λόγους που δεν τους έχω εντοπίσει ακόμα. Παραδείγματα πολλά. Θα αναφέρω ένα ενδεικτικά. Βγαίνουν περίλυποι πολιτικοί  και κλαίγονται ότι δεν τους αρέσει το σύνθημα ΚΛΕΦΤΕΣ γιατί είναι ψευδές. Υπάρχει μόνο ένας τράγος ονόματι Άκης που ετοιμάζεται πυρετωδώς για να προσωποποιηθεί το σύνθημα  σε κλέφτη Άκη για να μην μπαίνουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι. Τώρα τα συνθήματα για τους υπόλοιπους πάλι, πως θα γίνουν δεν ξέρω. Ηλίθιοι που πάτε με τον εχθρό και όχι με τον λαό; Είσαστε κακοί και παλιοχαρακτήρες; Δεν μπορώ να φανταστώ.

Θα τοποθετηθώ λοιπόν αρχικά για την ύπαρξη του Ελικοπτέρου και του γουδιού πάνω και δίπλα από το στρήμινγκ που δείχνει την Βουλή. Δεν έχουν σκοπό να απειλήσουν κανένα και το τονίζω. Είναι προειδοποίηση  για όλους, για το τι μπορεί να γίνει αν κανένας δεν ακούει κανένα. Το Ελικόπτερο είναι ενδεικτικό γιατί με 1-2 πέτρες, χρησιμοποιήθηκε καΐκι μπορεί και γαϊδούρι στο μέλλον αν γίνουν απλησίαστα τα καύσιμα. Το δε Γουδί χρησιμοποιείται σε ανάμνηση του παλιού συνθήματος "Οι προδότες στο Γουδί". Εδώ θα κάνω μια παρένθεση για ένα φίλο 10χρονο που αγαπάει αυτό το μπλογκ και δεν μπορώ να καταλάβω μέχρι τώρα το  γιατί. Πιστεύω ότι για αυτόν και μόνον αυτόν αξίζει να γράψω αυτή την ανάρτηση. Για αυτούς που χάσανε το χιούμορ τους ας πρόσεχαν, απλά να μην μπαίνουν σε αυτό το μπλογκ, δεν υπάρχει τίποτε εδώ γι αυτούς εκτός ίσως από καμιά συνταγή μαγειρικής, η πρώτη που ανάρτησα στην ετικέτα μαγειρικές είναι και η νοστιμότερη. (Για να μην ψάχνουν και κουράζονται κλικ εδώ)..
Έτσι λοιπόν το Γουδί δεν έχει καμιά σχέση με γουδιά και γουδοχέρια. Το έβαλα εκεί για να θυμίσω σε κάποιους τι πάθαν κάποιοι άλλοι πολιτικοί στο παρελθόν που δικάστηκαν σαν προδότες και καταδικάστηκαν σε θάνατο. Η εκτέλεσή τους έγινε στην τωρινή γειτονιά μου το Γουδή. Όπως βλέπεις το γράφω με 'η' γιατί έτσι γράφεται σωστά και πήρε το όνομά του από κάποιο άλλο ιστορικό πρόσωπο τον κο Γουδή. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις και μέσα από το ίντερνετ που έχεις και ακόμα καλύτερα στα άπειρα βιβλία που είχε ο παππού σου και τα άφησε κληρονομιά σε όλους μας. (κατάλαβες Μένιο; σε σένα μιλάω μη βλέπεις μόνο τα βίντεο με τα γατάκια και τα σκυλάκια).


Μια που πήρα φόρα κι έφτιαξα τον 2ο καφέ μου θα το επεκτείνω το θέμα και στην άλλη φώτο με την σημαία και το Revolucion που χρησιμοποίησα τελευταία. Η συγκεκριμένη έγινε λίγες μέρες πριν οι αγανακτισμένοι βγουν στο δρόμο από ένα like που έκανε στο φατσομπούκι μια άλλη μικρή μου φίλη την αντίστοιχη του Che που έχει φιλοτεχνηθεί από τον Άντυ Γούρχωλ σε ποπ αρτ στυλ. Τώρα την χρησιμοποιώ καμιά φορά γιατί το στυλ ποπ αρτ ήταν αρχικά το στυλ του συγκεκριμένου μπλογκ που είχε όμως το μειονέκτημα της πολυχρωμίας που κατά γενική ομολογία ήταν τελικά κουραστικό και κράτησα μόνο κάποιες πινελιές του στύλ αυτού.
Τώρα. κινδυνεύοντας να χαρακτηριστώ και εθνικιστής  από πολλούς που τσιμπάνε και χάνουν το χιούμορ τους, όλοι όσοι με ξέρουν από κοντά γνωρίζουν ότι είμαι έτοιμος ακόμα και να κάψω μερικές από το στοκ, συμβολικά πάντα, αν πρόκειται να περάσω έτσι κάποια μηνύματα για το καλό της ανθρωπότητας και του πλανήτη γενικότερα. Το ότι έτυχε να είμαι Έλληνας και όχι Ινδιάνος σημαίνει πολλά αλλά υπάρχουν προτεραιότητες. Πρώτα είμαι άνθρωπος και είμαι περήφανος γι αυτό όμως για άλλους λόγους ντρέπομαι και γι αυτό. Το ίδιο συμβαίνει και με το Έλληνας και το Σαρακατσανόβλαχος και για ότι άλλο έχετε απορία. Για σας τους συμβολολάγνους σας παραπέμπω στο σήμα  της ειρήνης που βρίσκεται στο βασικό banner και δείχνει απλά και μόνο αυτό. Ειρήνη. Τώρα αν και με αυτό επιμένετε να με χαρακτηρίσετε Χίππυ ή και Χριστιανό ακόμα (μακριά από μένα) τι να πω; Πρόβλημά σας.
Επειδή τράβηξε πολύ η ανάρτηση και βαρέθηκα, σας υπόσχομαι να επανέλθω γιατί γράφοντας μου σκάσαν και μερικά ακόμα θεματάκια που σηκώνουν προσοχή. Ενδεικτικά ... Περί απολιτικ, άποψη για το κίνημα των Αγανακτισμένων, καμιά προτασούλα, τοποθέτηση για την άρση ανωνυμίας στους μπλόγκερ, περί μουγκών, για την άμεση Δημοκρατία και πολλά άλλα. Χαλαρά ... όταν μου ρθει η όρεξη κάτι θα γράψω, τι πάθαν όλοι και βιάζονται ξαφνικά δεν κατάλαβα. Χαλαρά και ψύχραιμα όπως πάντα.... Για απορίες και διευκρινήσεις υπάρχει πάντα  όνομα και email ακόμα και σχόλια σαν ανώνυμος αν το προτιμάτε έτσι.
.       

4 σχόλια:

Summertime Blues είπε...

τι θα γίνει άγγελέ μου μ εκείνο το βιντεάκι; θα σαριστεί ο φάρος απ την πολυχρονία..

Summertime Blues είπε...

Η ζωή θέλει και θάρρος και τόλμη! όπου και να στρίψεις βλέπεις μόδες. στα λεχθέντα, στο σκέπτεσθαι, σ όλα. πάντα έτσι ήταν. και τι νομίζεις δεν υπάρχει νεοσυντηρητισμός και ξύλινα μυαλά; αλλά εμάς δε μας μέλλει! πάμε όπερα;

Nassis είπε...

Συμφωνώ απόλυτα Σαμερτάιμ όσο για το βιντεάκι που ρωτάς τι θα γίνει? υπάρχει και ένα Γκουγκλ να ρωτήσεις πως μπαίνει και ένα μέιλ που το 'χεις χρησιμοποιήσει βέβαια καμιά 10αρια φορές ήδη. Τώρα γιατί το ρωτάς από τα σχόλια δεν ξέρω. Τα μπλογκ έχουν αξία για το περιεχόμενό τους. Τα στολίδια είναι γαρνιτούρες και χόμπυ. Αν το θέλεις πολύ ψάξτο. Αν δεν μπορείς πάλι περίμενε όταν και όποτε μπορέσω. Ήδη μέτρησα 17 μέηλ σου που περιμένουν για να δω. Χαλάρωσε λίγο άμα με πατήσει κανένα αυτοκίνητο, χτύπα ξύλο, τι θα κάνεις? δεν θα ξαναποστάρεις στο μπλογκ σου επειδή θα μείνει χωρίς φάρο μην χέσω?

Summertime Blues είπε...

μνμ ελήφθη. γεια.

Next previous home