Γιατροί Χωρίς Σύνορα - 22 χρόνια δράσης στην Ελλάδα


Το σύστημα επισιτιστικής βοήθειας εξακολουθεί να μην καλύπτει τις ανάγκες των υποσιτισμένων παιδιών
Από την ίδρυση του το 1990 μέχρι και σήμερα, το ελληνικό τμήμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα παρεμβαίνει εκεί που υπάρχει ανάγκη. Εκτός από τα προγράμματα στο εξωτερικό, βρίσκεται και στο πλευρό των ανθρώπων μέσα στα σύνορα της χώρας. Ο σεισμός του Αιγίου και της Αττικής, οι φωτιές της Ηλείας, τα πολυιατρεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και πολλές ακόμη παρεμβάσεις, αποτελούν σταθμούς ενός ταξιδιού που κρατά 22 χρόνια και αποδεικνύει ότι οι ανάγκες των ανθρώπωÎ! ½ δεν έχουν σύνορα.

» Δείτε το χρονικό των παρεμβάσεων
Αναφορά δράσης - Σομαλία


Η αναφορά των Γιατρών Χωρίς Σύνορα δίνει μια γενική εικόνα των δραστηριοτήτων της οργάνωσης στο πλαίσιο της ανταπόκρισης τους στη μεγάλη ανθρωπιστική κρίση στη Σομαλία, τη γειτονική Κένυα και Αιθιοπία που δέχτηκαν πολύ μεγάλο αριθμό σομαλών προσφύγων μέσα στο 2011. Τα στοιχεία που παρατίθενται, αν και προσωρινά, αποτελούν δείκτες των ιατρικών δραστηριοτήτων και της οικονομικής διαχείρισης της παρέμβασης (έσοδα και δαπάνες), ενώ γίνεται περιγραφή της ανταπόκρισης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα ως ιατρικής οργάνωσης σε μια κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

» Διαβάστε περισσότερα
» Κατεβάστε την πλήρη αναφορά στα αγγλικά
» Διαβάστε την ιστορία του μικρού Χαλίφ

Νότιο Σουδάν - Ο κύκλος της βίας συνεχίζεται


"Προσπαθούν να παραμείνουν ασφαλείς με το να κρύβονται στο δάσος, αλλά φαίνεται ότι και η φυγή δεν αρκεί»
Άμαχοι εξακολουθούν να είναι τα μεγαλύτερα θύματα των διακοινοτικών συγκρούσεων στην επαρχία Τζονγκλέι (Jonglei) στο Νότιο Σουδάν. Τραυματίες συνεχίζουν να καταφθάνουν στο νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF) στην πόλη Πιμπόρ (Pibor), τρεις εβδομάδες μετά τη βίαιη επίθεση στην πόλη και στα απομακρυσμένα χωριά της ευρύτερης περιοχής. Πολλοί τραυματίστηκαν στο δάσος, όπου κρύβονταν από φόβο.

» Διαβάστε περισσότερα

Νότιο Σουδάν - Ο κύκλος της βίας συνεχίζεται


«Αν δε γίνει κάτι άμεσα, οι 15.000 άνθρωποι που βρίσκονται σε λίστα αναμονής για θεραπεία και χρειάζονται επειγόντως αντιρετροϊκά φάρμακα, είναι πολύ πιθανό να πεθάνουν μέσα στα επόμενα τρία χρόνια»

Την ανησυχία τους εκφράζουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα για την κατάσταση των ασθενών με HIV/AIDS στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, την ανεπαρκή προώθηση του θέματος από τις αρχές της χώρας και την απόσυρση των δωρητών, τη στιγμή που το Παγκόσμιο Ταμείο για την καταπολέμηση του AIDS, της Ελονοσίας και της Φυματίωσης γιορτάζει την 10η επέτειό του.

» Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΗ! Κάτω τα χέρα από τα φάρμακά μαςΔώρα Χωρίς ΣύνοραΟι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στο Radio Bubble

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home