Πάσχα στον Βόλο 2011 (μέρος 2ον)

Ανάσταση

Η μαγειρίτσα δεν είναι η συνηθισμένη σούπα. Αυτή είναι η βλάχικη μαγειρίτσα, τα λεγόμενα "γιομίδια"  περιέχει όλες τις αηδίες της μαγειρίτσας μαγειρεμένα κάπως με χόρτα. Συνοδεύεται με γιαούρτη



Κυριακή του Πάσχα

Τυπικό αρνί και κοκορέτσι (Θα είδατε και θα φάγατε πολλά τέτοια).

... μας προκύψαν και κάτι γενέθλια...

ακολουθεί βόλτα στην παραλία...

... η επιθεώρηση του σκάφους ...

... τα βήματά μας μας οδήγησαν στο γνωστό αργιλεδάδικο "καταγώγιον" ΦΕΛΟΥΚΑ


... διπλός αραβικός με κάρδαμο, αργιλέ και λουκουμάκι ...

... αργιλές και ρακόμελο στο καπάκι ...

... ο αντικαπνιστικός νόμος λειτουργεί, δεν υπάρχουν πια τασάκια (και στο Ναργιλεδάδικο?). Υπάρχουν αυτά τα μικρά βαζάκια από μέλι για τις γόπες...

...και μετά σε φιλικό σπίτι για να δούμε τον Βόλο από ψηλά και φωτισμένο (Δεν φαίνονται και πολλά στην φώτο).

ΤΕΛΟΣ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

παρεκτροπές!!! καλά μαγειρίτσα φαίνεται πολύ ζούπερ!!!φοιβη

Ανώνυμος είπε...

Kai h mageiritsa trogetai mono me giaourti gia na mporei na katebainei? allios mporei kai na se skotosei ama ti fas sketi? xe xe ELIAS

Ηλιάνα είπε...

Καλή είναι και σκέτη. Αλλά άλλη νοστιμιά έχει με οτ γιαούρτι. Κλασική βλάχικη συνταγή. Με ξινολάπατα, άμα τα πετύχεις στη λαϊκή. Γιατί στις 11 το πρωί δεν βρίσκεις ούτε πράσινο φύλλο

maria gouma είπε...

καλο μηνα! και του χρονου να περασεις ακομα καλυτερα!! πωπωω η βλαχικη μαγειριτσαα.. την συνταγη μπορεις να την κανεις αναρτηση με υλικα και εκτελεση? :)

Next previous home