Ενημέρωση Δεκεμβρίου 2010 MSFΠαγκόσμια Εκστρατεία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για την πρόσβαση ασθενών των αναπτυσσόμενων χωρών στη θεραπεία κατά του AIDS. «Αγοράζουμε το 80% των φαρμάκων για το AIDS από την Ινδία. Πρόκειται για φάρμακα που κρατούν ζωντανούς 160.000 ανθρώπους.» λέει ο Δρ. Unni Karunakara, Διεθνής Πρόεδρος των ΓΧΣ. «Μιλώντας εκ μέρους τους, δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί τη στιγμή που η Ευρώπη προσπαθεί να μπλοκάρει κάθε προσπάθεια διάθεσης των φαρμάκων αυτών…»

Βοηθήστε μας να στείλουμε δυνατά το μήνυμα «Ευρώπη κάτω τα Χέρια από τα Φάρμακα» μέσα από την ιστοσελίδα:http://action.msf.org για να μετρούμε κάθε χρόνο λιγότερες απώλειες και σημαντικές νίκες κατά του AIDS.

» Διαβάστε περισσότερα
Αϊτή-Επιδημία Χολέρας: Σε κατάσταση συναγερμού

Αϊτή-Επιδημία Χολέρας: Σε κατάσταση συναγερμού
Κι ενώ η κρίση στην Αϊτή εντείνεται, οι ΓΧΣ απευθύνουμε επείγουσα έκκληση για άμεσο συντονισμό και κλιμάκωση της διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας. «…είναι αδύνατο να αντιμετωπίσουμε και να θέσουμε μόνοι μας υπό έλεγχο αυτή την επιδημία», τονίζει η Καρολίν Σεγκουίν, ιατρική συντονίστρια της ομάδας επείγουσας παρέμβασης των ΓΧΣ. Από την έναρξη της επιδημίας μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 1.100 νεκροί, ενώ χιλιάδες άτομα έχουν προσβληθεί από την ασθένεια στην πρωτεύουσα και τις βόρειες περιοχές. Η παρέμβαση των ΓΧΣ Περίθαλψη 34.000 ασθενών, λειτουργία 30 κέντρων θεραπείας χολέρας σε όλη τη χώρα, μεταφορά 240 τόνων ιατρικού και τεχνικού εξοπλισμού και πάνω από 1.200 εθελοντές υποστηρίζουν την παρέμβαση των ΓΧΣ μέχρι σήμερα.
Επείγουσα Έκκληση »
Οι ΓΧΣ χρειάζονται επειγόντως γιατρούς, νοσηλευτές, τεχνικούς για την αντιμετώπιση επιδημίας χολέρας στην Αϊτή

Διαβάστε περισσότερα »Κάντε μια δωρεά τώρα »
Υποστηρίξτε την επείγουσα παρέμβασή μας στην Αϊτή για την αντιμετώπιση της επιδημίας χολέρας

Διαβάστε περισσότερα »

@msfgreece Ακολουθήστε μας στο Twitter
Βρίτε μας στο Facebook
Επιστημονικό Συμπόσιο
«Οικονομική Κρίση και πρόσβαση στην Υγεία»

Οι αιτίες, οι συνέπειες, οι προκλήσεις και η αντιμετώπισή τους εντός και εκτός συνόρων
Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2010 στις 6.00 μ.μ.. Αμφιθέατρο «Ι.Δρακόπουλος» (Kεντρικό Κτίριο Πανεπιστημίου Αθηνών, Προπύλαια)
Μιλούν ο Διεθνής Πρόεδρος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα Unni Karunakara, ο καθηγητής Εγκληματολογίας του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Πανούσης και ο Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ.,Αλέξης Μπένος Συντονίζει: ο Αν. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ.
«Shop for a Cause»
«Shop for a Cause»
Φέτος η εταιρεία Concept store Shop υποστηρίζει τους ΓΧΣ διαθέτοντας τα έσοδα από την πώληση ενός του αστεριού στολιδιού-κοσμήματος φιλοτεχνημένο αφιλοκερδώς από τη Μπέλλα Λουλουδάκη για την ενίσχυση προγραμμάτων των ΓΧΣ για την περίθαλψη και θεραπεία παιδιών που ζουν με HIV/AIDS. Κάντε κι εσείς ένα ιδιαίτερο δώρο και χαρίστε την ελπίδα για ζωή σε χιλιάδες παιδιά!
Σημεία διάθεσης: Concept store SHOP, Ερμού 112 Α, Αθήνα, 210 32 31 683, Attica, CityLink: 3ος όροφος, Αttica, Golden Hall: 1ος όροφος
συμμετοχή σε αποστολή
msf.grστηρίξτε μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home