Μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο (Πολίτικη συνταγή)


  Πρόκειται για μια πολίτικη συνταγή (την μάθαμε στόμα με στόμα από θείες, μαμάδες κλπ) που πέρα από την νοστιμιά που είναι εγγυημένη προσφέρει και πολλά πλεονεκτήματα στους μη έμπειρους μαγείρους για να φάνε τελικά φαγάκι και να μην καταλήξει κάρβουνο στα σκουπίδια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοσχαρίσιες ή χοιρινές μπριζόλες. Προτείνω μοσχαρίσιες γιατί με αυτή την συνταγή μαλακώνει το κρέας  και ακόμα μια μπριζόλα "σόλα" θα γίνει λουκούμι.
Το πλεονέκτημα αυτής της συνταγής εκτός του ότι όσο σκληρό και να είναι το κρέας γίνεται λουκουμάκι το άλλο πλεονέκτημα είναι ότι ακόμη και να το ξεχάσεις στο φούρνο και γίνουν οι πατάτες κάρβουνο το κρέας μάλλον θα το φας γιατί η μπριζόλα προστατεύεται, όπως θα δείτε παρακάτω στην παρασκευή. Το πολύ πολύ να καεί η τριμμένη φρυγανιά που έχει από πάνω.
ΥΛΙΚΑ:
Μπριζόλες Μοσχαρίσιες ή Χοιρινές (Η συνταγή γίνεται καλύτερα με Μοσχαρίσιες), Πατάτες, Αλάτι, Πιπέρι, Ρίγανη, Θυμάρι, Λάδι. Οι ποσότητες που θα χρησιμοποιήσετε είναι δική σας επιλογή και πόσο χωράει το ταψί σας. Για παράδειγμα στο ταψί που χρησιμοποιώ χωράει μέχρι 5 μπριζόλες.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες όπως στην φωτογραφία και τις στρώνουμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψάκι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι (προαιρετικά) και περιχύνουμε λίγο λαδάκι.





Πλένουμε τις μπριζόλες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις τοποθετούμε πάνω στις πατάτες...








Στρώνουμε πάνω στις μπριζόλες τυρί φέτα. (Εδώ θέλει λίγη προσοχή πρέπει να κόψετε την φέτα όσο ψιλή γίνεται) και καλύπτουμε...





Στρώνουμε πάνω στο τυρί ντομάτα, πάλι κομμένη σε φέτες όσο πιο ψιλή γίνεται...







Καλύπτουμε την ντομάτα με τριμμένη φρυγανιά και προσθέτουμε νερό ώστε να καλυφθούν οι πατάτες μέχρι την μέση. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε αυτή την θερμοκρασία.
Συμβουλή: Μόλις το νερό έχει σχεδόν "σωθεί", βγάζουμε τις μπριζόλες και γυρνάμε τις πατάτες. Βάζουμε τον φούρνο στο "Γκριλ" για 10 με 15 λεπτά μέχρι οι πατάτες να ροδίσουν... και το φαγητό σας είναι έτοιμο.



Σερβίρουμε με την σαλάτα που προτιμάτε, κρασάκι και ότι άλλο θέλετε. Καλή όρεξη!


1 σχόλιο:

touloumbatzis είπε...

Σας ευχαριστούμε οικογενειακώς για την υπέροχη συνταγη που μοιραστήκατε μαζί μας και την απολαύσαμε σήμερα το μεσημέρι. Την προτείνουμε σε όλους!!!

Γιάννης, Πτολεμαίδα.

Next previous home