Το video με το επεισόδιο εναντίον τού Νομπελίστα James Watson στο Πανεπιστήμιο Πατρών



 
Ξυπνήστε επαναστάτες του κώλου. 5-10 ηλίθιοι είσαστε όλοι κι όλοι και γαβγίζετε να σας προσέξουμε. Η λύση σε όλα τα προβλήματα είναι πρώτα απ' όλα στην τεχνολογία. Καμιά ιδεολογία  από μόνη της δεν έλυσε ποτέ κανένα πρόβλημα. Το κίνημα το έχετε καταντήσει πεδίο δράσης κάθε κάγκουρα και μπαχαλάκια και κανένας δεν σας παίρνει σοβαρά ακόμα και να πείτε κάτι σωστό. Ήθελα να ήξερα αν βρίσκατε μπροστά σας αυτόν που ανακάλυψε τον τροχό θα τον σκοτώνατε στο ξύλο
Ευτυχώς δεν είσαστε όλοι ίδιοι και σώζεται λίγο το έργο γιατί ένα μέρος (μικρό θέλω να πιστεύω ) πιο κοντά είναι στους Ναζίδες που καίγανε τα βιβλία  από την ιδεολογία που υπηρετείτε και με τις πρακτικές σας μάλλον φαίνεται ότι δεν την γνωρίζεται καν. 
Όλοι θέλουμε ένα καλύτερο κόσμο αλλά αυτός δεν είναι να επιστρέψουμε στα δέντρα. Άλλωστε δεν μείναν και πολλά για να μας φιλοξενήσουν πια ... 

Το βίντεο της βλακείας






Τους βλαμμένους τους είδαμε ποιος είναι όμως  το θύμα;

James D. Watson


Ο James D. Watson βραβεύτηκε με το Nobel Ιατρικής και Φυσιολογίας το 1962 μαζί με τους Francis Crick καιMaurice Wilkins για την ανακάλυψη της διπλής έλικας του DNA. Η ανακάλυψη αυτή είχε χαρακτηριστεί ως το σημαντικότερο επιστημονικό επίτευγμα του 20ου αιώνα και από πολλούς ως η σημαντικότερη Ανακάλυψη όλων των εποχών.

O Καθηγητής Watson σε πρόσφατη συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στην “The Wall Street Journal” στις 27 Νοεμβρίου 2010, με Τίτλο «Η σταυροφορία ενός Γενετιστή κατά του Καρκίνου» (A Geneticist’ s Cancer Crusade), και η οποία λόγω του μεγάλου Επιστημονικού Ενδιαφέροντος του περιεχομένου της ανακοινώθηκε και γνωστοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πατρών, πιστεύει ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει ριζική Θεραπεία για τον Καρκίνο. Στην ίδια συνέντευξη ο James D. Watson είναι αντίθετος και επικρίνει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες του Διεθνούς Οργανισμού Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA, Food and Drug Administration) ως τροχοπέδη στην Έρευνα για τον Καρκίνο, ενώ αντιτίθεται πλήρως σε αυτούς που θέλουν το ανθρώπινο γονιδίωμα αντικείμενο ευρεσιτεχνιών, υποστηρίζοντας την χωρίς κανένα εμπόδιο Έρευνα στην αναζήτηση θεραπειών μέσω του DNA και του γονιδιώματος.
Ο Καθηγητής Ι. Ματσούκας, Διευθυντής και Επιστημονικός Υπεύθυνος του ΜΠΣ «Ιατρική Χημεία», αναφέρεται στο πολύ καλό κλίμα στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στην σπουδαία Έρευνα που πραγματοποιείται σε αυτό, γεγονός το οποίο επιτρέπει την προσέλκυση Κορυφαίων Ερευνητών για Συμμετοχή στα Συνέδριά του και για Ερευνητική Συνεργασία. Η αποδοχή της Πρόσκλησης και η Συμμετοχή του James D. Watson στο 12ο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας αποτελεί μεγάλη Τιμή για το Πανεπιστήμιο Πατρών, την Πόλη και την Ελλάδα. Η Ομιλία του θα έχει θέμα “Η Ανακάλυψη της Διπλής Έλικας του DNA” (Discovering the Double Helix of DNA).
Ο James D. Watson έχει πολυάριθμες Δημοσιεύσεις και Ανακοινώσεις σε Επιστημονικά Περιοδικά, σε Συνέδρια, σε Βιβλία και σε Επιστημονική Αρθρογραφία. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων και του αυτοβιογραφικού βιβλίου «Η Διπλή Έλικα του DNA», όπου περιγράφονται οι λεπτομέρειες της μεγάλης ανακάλυψης. Έχει άνω των 20 Δημοσιεύσεων στα έγκυρα περιοδικά Nature και Science, μεταξύ των οποίων και οι δύο ιστορικές δημοσιεύσεις το 1953 στο Nature για τη διπλή έλικα του DNA και τον ρόλο της στην μεταφορά της γενετικής πληροφορίας και στην κληρονομικότητα, οι οποίες οδήγησαν στο Βραβείο Νόμπελ.
Ο James D. Watson (Βιολόγος) ήταν ο Πρωτεργάτης την περίοδο 1950-1953 μεταξύ των πέντε κύριων πρωταγωνιστών – Linus Pauling (Χημικός), Francis Crick (Φυσικός και Μαθηματικός), Maurice Wilkins (Φυσικός) και Rosalind Franklin (Φυσικός) – στον αγώνα δρόμου για το μεγάλο μυστικό που έκρυβε το DNA (δεσοξυ-ριβονουκλεϊκό οξύ) και για την μεγάλη ανακάλυψη που ήταν η αποκωδικοποίηση του μηχανισμού μεταφοράς της γενετικής πληροφορίας από γενεά σε γενεά. Οι τέσσερις έχουν βραβευτεί με το βραβείο Nobel, εκτός της Rosalind Franklin, η οποία έφυγε στα 38 της χρόνια από καρκίνο. Τα βραβεία Nobel δίδονται μόνο εν ζωή.
Ο James D. Watson έχει αμέτρητες και συνεχείς Διακρίσεις και Βραβεύσεις από Κορυφαία Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο για το ερευνητικό του έργο και την ανακάλυψη της διπλής έλικας του DNA, αλλά και για τους αγώνες του, τόσο στην αξιοποίηση της έρευνας κατά του καρκίνου και για την υγεία, όσο και για τη Διεθνή Ειρήνη. Ο James D. Watson, έχει πάμπολλες και συνεχείς Προσκλήσεις για Διαλέξεις και Ομιλίες σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ιδρύματα από όλο τον κόσμο, τα οποία και τον Τιμούν. Την τελευταία τριετία έχει Τιμηθεί στην Πολωνία (2008),Κίνα (2008), Ιαπωνία (2009), Ιταλία (2009), Ιρλανδία (2009), Ρωσία (2010). Οι Διαλέξεις του εμφορούνται από την Πίστη του για την άμεση Θεραπεία του Καρκίνου μέσα από την γνώση που αποκτάται καθημερινά για το DNA.
Ο James D. Watson ήταν ο πρώτος Πρόεδρος το 1989 στο Πρόγραμμα “Human Genome Project”, για την αποκωδικοποίηση του Ανθρώπινου Γονιδιώματος, από το οποίο παραιτήθηκε το 1992, αντιτιθέμενος στην εμπορευματοποίηση του Γονιδιώματος. Την περίοδο 1956 - 1976 διετέλεσε Καθηγητής στο Harvard. Ο James D. Watson είναι σήμερα Chancellor Emeritus (Ομότιμος Πρύτανης) στο Cold Harbor Laboratory, το οποίο ως Επικεφαλής (Πρόεδρος, Διευθυντής και Πρύτανης) την περίοδο 1968 -2007 αναβάθμισε, καθιστώντας το ένα από τα Κορυφαία Ερευνητικά Ιδρύματα στον κόσμο.
Υ. Γ. Επισυνάπτονται:
  • Η Συνέντευξη του James D. Watson στην “The Wall Street Journal” στις 27 Νοεμβρίου 2010. Η συνέντευξη βρίσκεται και στο ακόλουθο link:
  • Η ιστορική φωτογραφία, τον Ιούνιο του 1953, των James Watson σε ηλικία 25 ετών, με τον Francis Crick στο Εθνικό Μουσείο Επιστημών στην Νέα Υόρκη, με το μοντέλο της Διπλής Έλικας του DNA σε δημόσια έκθεση στο Μουσείο. Το προηγούμενο δίμηνο, 25 Απριλίου και 30 Μαΐου 1953, είχαν δημοσιευθεί στο περιοδικό Nature οι δύο ιστορικές εργασίες των James Watson και Francis Crick για την Διπλή Έλικα του DNA και την αποκωδικοποίηση της μεταφοράς της γενετικής πληροφορίας (James D. Watson and Francis H. C. Crick, Nature 171, 737-738, 1953 και Nature 171, 964-967, 1953).  Η ανακάλυψη έγινε με χρήση κλασικών και κρυσταλλογραφικών μεθόδων και η απονομή του Βραβείου Nobel έγινε το 1962.

Υ.Γ. Στις 25 Απριλίου και 30 Μαΐου 1953, είχαν δημοσιευθεί στο περιοδικό Nature οι δύο ιστορικές εργασίες τωνJames Watson και Francis Crick για την Διπλή Έλικα του DNA και την αποκωδικοποίηση της μεταφοράς της γενετικής πληροφορίας (James D. Watson and Francis H. C. Crick, Nature 171, 737-738, 1953 και Nature171, 964-967, 1953).  Η ανακάλυψη έγινε με χρήση κλασικών και κρυσταλλογραφικών μεθόδων και η απονομή του Βραβείου Nobel έγινε το 1962. Όπως ο ίδιος αναφέρει στην αυτοβιογραφία του, η μεγάλη στιγμή της Ανακάλυψης “My Eureka - Eureka moment” όπως την χαρακτηρίζει, ήταν δύο μήνες νωρίτερα στις 28 Φεβρουαρίου 1953, όπου η χρησιμοποίηση χαρτονένιων μοριακών μοντέλων για τα νουκλεοτίδια Αδενίνη, Κυτοσίνη, Θυμίνη, Γουανίνη - καθώς τα μεταλλικά μοντέλα που είχε παραγγείλει καθυστερούσαν - οδήγησε στην δομή της Διπλής Έλικας για το μόριο DNA. Το ίδιο βράδυ στο μπαρ Eagle, δίπλα στο Εργαστήριο Cavendish του Cambridge, είπε: “Ανακαλύψαμε το Μυστικό της Ζωής”.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αν μη τι άλλο ο τύπος είναι ανατρεπτικός στην επιστήμη του και γι'αυτό είναι απαραίτητη μια δεύτερη ματιά σε όσα λέει και έχει υποστηρίξει κατά καιρούς.
Οι απόψεις τους όταν εκλαϊκεύονται από δημοσιογράφους προκαλούν τέτοιες και άλλες καγκουριές

Nassis είπε...

Σε καμιά περίπτωση δεν συμμερίζομαι αυτά που λέει αν δεν τα αποδείξει πρώτα, αλλά διαφωνώ με του να του σπάσουμε το κεφάλι επειδή εμάς δεν μας αρέσουν ...

Next previous home